Credifi

Hos Credifi kan du ta en kontokredit på 2000 – 50 000 kr och betala tillbaka det du lånat i den takt som passar dig. Men se upp, kontokrediten har en årsränta på 39,5% så det är ingen kredit du vill betala tillbaka under en alltför lång tid. Som du kanske förstår att denna kredit egentligen ett slags SMS lån med tanke på den höga räntan, men också av flera andra skäl. Pengarna når ditt bankkonto nästan direkt efter din ansökan beviljas (om den beviljas såklart) såvida du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken. Dessutom tar Credifi ingen kreditupplysning hos UC, det sker hos Creditsafe istället. Och lånet är relativt enkelt att få och Credifi accepterar ansökanden med betalningsanmärkningar. 

Ja, som de ser har Credifis kontokredit alla de egenskaper SMS lån brukar, och precis som de flesta andra SMS lån är det i praktiken en kontokredit. Det är mycket vanligt idag. Smartekonomi.se anser dock att du helst bör undvika SMS lån överhuvudtaget med tanke på den höga räntan, och Credifis kredit är inget undantag. Nej, då är det bättre att du tar ett privatlån istället. 

Det viktigaste med Credifi

 • Kreditlimit: 2 000 – 50 000 kr.
 • Löptid: Flexibel, då detta SMS lån egentligen är en slags kontokredit.  
 • Utbetalning: Ansökan handläggs via en automatisk process dygnet runt alla dagar i veckan, så om du har ett bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken kan du pengarna inom 15 minuter när som helst på dygnet. Om du inte har ett konto hos någon av dessa  banker får du pengarna samma eller nästa bankdag beroende på när på dygnet du gör din ansökan. 
 • Amorteringsform: Flexibel. 
 • Betalningsfria månader: Nej.  
 • Kreditupplysningsbolag: Creditsafe. 
 • Kredit med BankID: Ja.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: Din betalningsförmåga avgör, inte något specifikt inkomstkrav.
 • Anställningsform: Ingen fast anställning krävs, Credifi gör en individuell bedömning istället. 
 • Åldersgräns: 18 år.  
 • Kredithistorik: Du får inte låna pengar om du har betalningsanmärkningar. 
 • Övrigt: Du måste ha en ett svenskt personnummer, svensk mobilnummer och svenskt bankkonto.  

Lånekostnad

 • Uppläggningsavgift: 685 kr, men just nu har Credifi ingen uppläggningsavgift för nya kunder. 
 • Administrativa avgifter & aviavgifter: Förlängningsavgift 685 kr om du vill ha en längre löptid än 1 månad och aviavgift 60 kr/mån. 
 • Ränta: Fast årsränta 39,5%, men för närvarande är första månaden räntefri.   

Räkneexempel: En kredit på 5 000 kr med en återbetalning i 6 månader (6 inbetalningar) och en bunden ränta på 39,5% ger en effektiv ränta på 125,59% inklusive 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift och 60 kr/mån i aviavgifter. Månadsbetalningen blir 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr, 1 233,91 kr och den totala inbetalningen blir 7 468,27 kr, varav 2 468,27 kr är kreditens kostnad. 

Kontakt & företagsinformation

 • Öppettider: Kundtjänst har öppet 09:00-17:00 på vardagar, men Credifi betalar ut pengar dygnet runt samtliga dagar i veckan.
 • Mailadress: info@credifi.se.
 • Telefonnummer: 08 – 12 11 18 11.
 • Adress: Lumify Finans AB, Hammarby Allé 93, 120 63 Stockholm.
 • Org. nr: 556902-7344.
 • Bolag: Lumify Finans AB. 

Det här är en högkostnadskredit . Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lite om Credifi

Credifi ägs av Luma Finans AB som ingår i en koncern även finns i Danmark. Om du är bekant med Lumify, som också erbjuder SMS lån, är Credifis kredit inget nytt för dig. Det är nämligen så att Lumify och Credifi erbjuder exakt samma sorts kredit, det är bara varumärkena som skiljer sig åt. För övrigt att kraven, lånekostnaderna och storleken på krediten exakt desamma. Credifis kontokredit har, som sagt, en ränta på 39,5% och är således en högkostnadskredit. 

Varför låna pengar av Credifi? 

Det finns ett antal anledningar till att folk lånar pengar av credifi trots den höga räntan:

 • Det är lockande för en del att få sitt lån snabbt och dessa gillar såklart att Credifi att sätter in pengarna direkt på bankkontot. Det gäller förvisso bara bankkonton hos de svenska storbankerna, men de flesta har ju trots allt sina bankkonton hos dessa banker.
 • Credifi har en helautomatiserad ansöknings- och handläggningsprocess som gör att folk kan få sitt lån dygnet runt oavsett veckodag. Det är lockande för de som vill låna pengar under en helg eller på natten. Det är inte många andra kreditbolag som har den tjänsten. 
 • Credifi erbjuder SMS lån utan UC vilket betyder att de inte tar sina kreditupplysningar hos UC. Eftersom de använder sig av kreditupplysningbolaget Creditsafe registreras inte förfrågningarna hos UC och påverkar således inte ditt kreditbetyg där. 
 • För närvarande erbjuder Credifi en räntefri månad och slopad uppläggningsavgift för nya kunder, det lockar också en del. Du bör dock tänka på att du får betala en förlängningsavgift på nästan 700 kr om du inte betalar tillbaka det du lånat inom en månad. Så om du också lockats av deras räntefria månad bör du vara säker på att du kan betala tillbaka allt inom en månad. 
 • Kontokrediten är mycket enklare att få än en kontokredit hos banken eller ett privatlån. Exempelvis accepterar de betalningsanmärkningar och en lägre inkomst om de anser att du har en tillräckligt god betalningsförmåga. 

Nackdelar med Lumify

 • Räntan är en av de två största nackdelarna med Credifis kontokredit, eller SMS lån om du så vill. En ränta på 39,5% är verkligen inte ok även om räntan för SMS lån brukar vara så hög.
 • Den andra stora nackdelen är att Credifi har en av marknadens högsta avgifter. En uppläggningsavgift på nästan 700 kr är ovanligt högt. Inte nog med det, om du inte betalar det du har plockat ut efter en månad får du även betala en förlängingsavgift som är lika hög. 

Rekommendationer

Vi kan förstå varför de är så lockande att låna pengar av Credifi. Det betalas ut dygnet runt, hamnar i stort sett direkt på kontot om ansökan beviljas och ingen UC tas. Och en del som har svårt att få ett privatlån eller en kontokredit hos banken vänder sig hit eftersom det är lättare att bli beviljad här. Det gäller även de som har betalningsanmärkningar, för det är sannerligen inte enkelt att få ett privatlån eller en bankkontokredit om du har det.

Även om Credifis kredit lockar många av dessa orsaker bör du vara var försiktig med att låna hos dem, eller ta andra SMS lån. En kredit med en årsränta på nästan 40% kan bli en extremt dyr historia i längden, inte minst om du utnyttjar krediten ofta. Smartekonomi.se rekommenderar inte sådana SMS lån överhuvudtaget. Skulle du vara ute efter ett snabbt lån finns det trots allt billigare snabblån. Det bästa är dock att du har lite is i magen och inte har bråttom med pengarna och tar ett privatlån istället. Ok, de är inte lika enkla att få men om du har en halvtaskig ekonomi bör du trots allt avstå från att låna.

Publicerad 2021-12-27

Läs också

Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån på 5 000 – 40 000 med en löptid på 1 – 5 år …