Kontantfinans

Kontantfinans är ett kreditbolag som erbjuder mindre lån utan kreditupplysning hos UC, eftersom de tar sina upplysningar hos kreditupplysningsbolaget Bisnode istället. Den minsta summa du kan låna hos Kontantfinans är 3 000 kr och den högsta är 30 000 kr. Lånet betalas ut mycket snabbt och hamnar på ditt bankkonto redan samma dag om du gör ansökan mitt på dagen en bankdag.

Som du kanske förstår är det här ett snabblån, eller snarare SMS lån eftersom det här är en högkostnadskredit med en årsränta på hela 39,48%. Om du vill låna pengar hos Kontantfinans bör du således endast låna en mindre summa och betala tillbaka allt så snabbt du kan. Det finns förvisso de som tar sådana här lån för att det är lättare att få än vanliga privatlån och för att de vill slippa kreditupplysning hos UC, med Smartekonomi.se rekommenderar att du testar att ansöka om ett vanligt privatlån istället. Dessa lån är ju mycket billigare.

Om du absolut vill slippa UC kan du alltid kolla in vår sida med lån utan UC, för där hittar du Wästgöta Finans som inte tar UC och erbjuder en årsränta på 3,50 – 14,95%. 

Det viktigaste med Kontantfinans

 • Kreditlimit: 3 000 – 30 000 kr.
 • Löptid: Flexibel, då det är en kontokredit. 
 • Utbetalning: Om du ansöker senast mitt på dagen en bankdag når pengarna dig troligtvis samma dag. Annars får du lånet nästa bankdag. 
 • Återbetalning: Via autogiro den 26:e varje månad.   
 • Amorteringsform: Flexibel. Du måste dock betala minst 8% av utgående skuldsaldo, men aldrig under 500 kr, av ditt återstående skuldsaldo.
 • Betalningsfria månader: Nej.  
 • Kreditupplysningsbolag: Bisnode. 
 • Kredit med BankID: Ja.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år.  
 • Anställningsform: Inget speciellt krav, men din inkomst måste vara stabil.
 • Åldersgräns: 18 år.  
 • Kredithistorik: Kontantfinans accepterar betalningsanmärkningar men inte skulder hos Kronofogden.  

Lånekostnad

 • Uppläggningsavgift: 475 kr. 
 • Administrativa avgifter & aviavgifter: 25 kr/mån.
 • Ränta: Bunden årsränta 39,48%.   

Räkneexempel: En kredit på 10 000 kr med en återbetalning i 1 år (12 lika stora inbetalningar) och en fast ränta på 39,48% har en effektiv ränta på 69,3% inklusive 475 kr i uppläggningsavgift och aviavgift 25 kr/mån. Månadsbetalningen blir 1 096 kr och den totala inbetalningen 13 152 kr, varav 3 152 kr är kreditens kostnad. 

Kontakt & företagsinformation

 • Öppettider: Kontantfinans kundtjänst har öppet 09:00-12:00 på vardagar.
 • Mailadress: info@kontantfinans.se.
 • Telefonnummer: 08-500 850 47.
 • Adress: Brixo AB, Box 599, 114 11 Stockholm. 
 • Org. Nr: 556978-9273
 • Bolag: Brixo AB. 

Det här är en högkostnadskredit . Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lite om Kontantfinans

Kontantfinans ägs av Brixo AB som äger ytterligare tre varumärken, vilka är Brixo, Merax och Flexkontot. Brixo AB är en svensktägt Konsumentkreditinstitut som grundades 2014, samma år som varumärket Brixo lanserades. Med tiden lanserades även Kontantfinans, som då erbjöd snabblån som med en ränta under 30%, men den är numera drygt 39% och räknas då som en högkostnadskredit. Idag är det enbart Merax som har en ränta under 30% av Brixo AB:s varumärken.

Även om Kontantfinans kredit räknas som ett snabblån, alternativ SMS lån, är det i realiteten en kontokredit. Så här fungerar den: 

Så fungerar Kontantfinans kontokredit

 1. Välj den kreditlimit du vill ha. Den minsta kreditlimit du kan välja är 3 000 kr och den högsta 30 000 kr. Fyll sedan i resten av ansökan med alla uppgifter som efterfrågas.
 2. Skicka iväg ansökan elektroniskt med hjälp av Mobilt BankID eller ett annat BankID.
 3. Din ansökan behandlas i stort sett på en gång under Kontantfinans öppettider och betalas sedan ut direkt. Skulle det ske runt lunchtid under en bankdag får du troligtvis pengarna redan samma dag.
 4. Du betalar tillbaka på lånet via autogiro den 26:e varje månad. Det lägsta belopp som måste betalas är 8% av det återstående skuldsaldot, men dock inte mindre än 500 kr.
 5. Om du har ett kreditutrymme kvar på din kontokredit kan du begära ett nytt uttag på denna summa eller mindre. 

Varför låna pengar av Kontantfinans?

Ja, det kanske man kan fråga sig. Varför lånat folk pengar av en kreditgivare som har en så hög ränta? Här får du svaret (observera att Smartekonomi.se inte nödvändigtvis ser alla nedanstående punkter som fördelar):

 • Det är betydligt enklare att bli beviljad hos Kontantfinans än hos banken. Orsaken till det är att lånebeloppet är litet, men också för att räntan är så hög. Du kanske känner till att folk som har en sämre kreditvärdighet, t ex på grund av betalningsanmärkningar, alltid får betala en högre ränta än andra. Ju större risk en kreditgivare tar desto högre blir räntan, och med tanke på hur hög ränta Kontantfinans har är det såklart mycket lättare att få ett lån här.
 • Kontantfinans erbjuder snabblån utan UC, vilket innebär att kreditupplysningsförfrågan inte syns i UC:s register och således inte påverkar ditt creditscore där.
 • Lånet betalas ut mycket snabbt och når mottagaren inom 24 timmar om det inte är helg. Skulle ansökan ske tidigare på dagen kan lånet hamna på ditt bankkonto redan lite senare på dagen.
 • Kontantfinans accepterar ansökanden som har betalningsanmärkningar. Som du säkert känner till att det mycket svårt att få ett vanligt privatlån om man har det. 

Nackdelar med Kontantfinans

 • Egentligen finns det bara en enda stor nackdel med Kontantfinans och det är den skyhöga räntan på 39,48%. Men även om denna kontokredit inte har så många nackdelar är såklart denna nackdel mycket stor. Det är bara SMS lån och vissa snabblån som har en sådan hög ränta, och den gör ingen glad. 
 • Du kan inte låna mer än 30 000 kr hos Kontantfinans och det är inte en så jättestor summa precis. Å andra sidan är det snarare en fördel än en nackdel med tanke på hur hög räntan är. 

Rekommendationer

Smartekonomi.se kan inte rekommendera något att ta ett lån som har en ränta på 39,48%. Så varför har vi ens sådana lån på vår sajt? Svaret är enkelt. Vi tycker att vuxna människor själva får välja vilja slags lån de tar, oavsett det handlar om privatlån, bolån eller snabblån. Det är ingen annan som avgör det. Det finns alltid folk som är ute efter snabblån och SMS lån och då är det trots allt vettigt att jämföra dessa lån först, framförallt på en sajt som försöker ge dig så ärlig och korrekt information som möjligt. 

Om Kontantfinans kontokredit hade haft en ränta som låg på samma nivå som bankernas kontokrediter hade det varit en utmärkt kredit. Till och med om den varit på samma nivå som ett kreditkort har, hade varit acceptabelt. Kontantfinans kredit har egentligen inte direkta nackdelar utöver räntan, som förvisso kan vara en avgörande nackdel. Deras snabblån, eller kontokredit, är inte  på något sätt sämre än vad andra kreditbolag inom samma nisch erbjuder. Bortsett från räntan (som det inte går att bortse från) är det egentligen en bra kredit.

Publicerad 2021-08-03

Läs också

Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån på 5 000 – 40 000 med en löptid på 1 – 5 år …