Leasy privatlån

Leasy erbjuder privatlån på 10 000 – 50 000 som ska betalas tillbaka inom 1 – 7 år. Deras fasta årsränta är på 9,84 –21,60% och som du ser är det inte direkt i nivå med den ränta bankerna erbjuder. Detta lån är dock ett slags mellanting till banklån och snabblån. Räntan är högre än bankens men är mycket lägre än vad de flesta snabblån har. Lånebeloppet är högre än vad de flesta snabblån har men är lägre än vad banken erbjuder. Lånet når inte kunden riktigt lika snabbt som snabblån men ofta får man pengarna inom 24 – 48 timmar och det är snabbare än hos banken. 

Det är dessutom ganska lätt att bli beviljad hos Leasy. Du behöver inte ha en fast anställning och Leasy har inget specifikt inkomstkrav, dessutom kan folk som har betalningsanmärkningar också ansöka, så är det sällan hos banken. Det här är en del av förklaringen att Leasys privatlån har en högre ränta än banken. 

Det viktigaste med Leasys Privatlån

 • Belopp: 10 000 – 50 000 kr.
 • Löptid: 1 – 7 år. 
 • Handläggningstid & utbetalning: Lånet når oftast mottagaren inom 24 – 48 timmar efter ansökan under bankdagar. I bästa fall kan du få lånet redan samma dag om du gör en ansökan tidigt på dagen. 
 • Återbetalning: Via autogiro eller faktura. 
 • Amorteringsform: Annuitetslån.
 • Betalningsfria månader: Ja, upp till 2 månader per år. 
 • Kreditupplysningsbolag: UC.  
 • Lån med BankID: Ja. 

Grundkrav

 • Inkomstkrav: Leasy har ingen speciallt inkomstkrav. Din betalingförmåga och kredithistorik avgör, alltså din kreditvärdighet.  
 • Anställningsform: Du måste ha en regelbunden inkomst  men Leasy har inget krav på vilken sorts anställning du måste ha. 
 • Åldersgräns: 20 år.  
 • Kredithistorik: Betalningsanmärkningar kan accepteras men inget kvarvarande skuldsaldo hos Kronofogden.  

Lånekostnad

 • Uppläggningsavgift: 595 kr.
 • Administrativa avgifter & aviavgifter: 15 kr/mån vid autogiro.
 • Ränta: Fast årsränta på 9,84 –21,60%, effektiv ränta 13,79 – 30,08%. 

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 10 000 kr med en löptid på 7 år (84 inbetalningar) och en fast årsränta på 21,60% har en effektiv ränta på 29,62%, inklusive 595 kr i uppläggningsavgift, 15 kr/mån i aviavgift. Månadsbetalningen blir 246 kr plus 19 kr vid autogiro och den totala betalningen 21 889 kr, varav 11 899 kr är lånets kostnad. 

Kontakt & företagsinformation

 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00-18:00. 
 • Mailadress: info@leasy.se
 • Telefonnummer: 0771-10 10 10
 • Adress: Box 1315, 171 25 Solna (Vretenvägen 13, 171 54 Solna).
 • Org. Nr: 556136-8480
 • Bolag:  Thorn Svenska AB.

Lite om Leasy

Leasy har funnits på den svenska marknaden i över 30 år men från början erbjöd de enbart hemelektronik för uthyrning. Därav namnet Leasy, du kunde leasa, eller hyra, saker av dem helt enkelt. Idag säljer de istället sina produkter, antigen via kontaktköp eller avbetalning, och erbjuder även vitvaror och hushållsartiklar. Deras viktigaste produkt är dock deras privatlån på 10 000 – 50 000 kr, vilket är mest intressant för oss eftersom denna recension handlar om deras lån. 

Lite om Leasys privatlån

Leasy, som ebjuder privatlån på 10 000 – 50 000 kr, ägs numera av Thorn Svenska AB och deras lån påminner om Thorns egna lån. Thorns lån har dock ett högre maxbelopp, det är på 100 000 kr. Tidigare var Thorns frånränta lägre än Leasys men så är det inte längre, räntan är nu lika hos båda långivarna, och även villkoren och kraven är lika. Kort och gott kan man säga att det inte spelar någon roll hos vilken av dessa kreditgivare du lånar hos, såvida du inte vill låna mer än 50 000 kr, då måste du såklart vända dig till Thorn. Däremot har Leasys och Thorns systelångivare Paymark Finans en lägre frånränta, den är på 6,84%.

Skillnaden mellan Leasys privatlån och banklån

Leasys privatlån har en högre frånränta än vanliga banklån och även maxräntan är betydligt högre. Det finns dock en orsak till det. Det är lättare att få och även betalningsanmärkningar accepteras. Och till skillnad från banken har Leasy inget krav på någon fast anställning.  

Andra skillnader mellan Leasys privatlån och ett privatlån som du tar hos banken är att det maximala lånebeloppet är betydligt lägre hos Leasy, det är bara på 50 000 kr. Bankerna brukar ju erbjuda privatlån upp till 500 000 eller 600 000 kr idag. Och eftersom Leasys lån är mindre har det också en kortare maximal löptid, den är 7 år. 

Det här gillar vi med Leasys privatlån

 • Även om frånräntan på 9,84% är betydligt högre än bankernas ränta är den klart lägre än vad snabblån och SMS lån har. Det är ju så att många som tar snabblån gör det för att de är lätta att få och Leasys privatlån är också ganska lätt att få, och det är också rätt snabbt. Således är Leasys privatlån ett betydligt bättre val än snabblån, såvida du kan accepterar att Leasy tar sina kreditupplysningar hos UC. Det gör inte de flesta snabblångivare.
 • Om du har en ganska bra betalningsförmåga men har betalningsanmärkningar är det förmodligen kört för dig att få ett banklån. Samma sak gäller om du inte har en fast anställning. Då kan Leasys privatlån vara ett bra val. Eller snarare ett ok val, i alla fall ett betydligt bättre val än SMS lån. 
 • Det är mycket enkelt att göra en ansökan hos Leasy och handläggningen är snabbt och effektiv. 

Det här tycker vi är mindre bra

 • Leasys frånränta är högre än vad banklån har. Så även om deras lån är billiga i jämförelse med snabblån kan vi inte påstå att de är superbilliga precis. 
 • Maxräntan på 21,60% är mycket högt, ungefär i nivå med vad vissa snabblån. Men det är i stort sett bara de som har betalningsanmärkningar och är på gränsen att bli beviljade som får en så hög ränta. 
 • Om du tar ett lån på 10 000 kr och väljer en löptid på 7 år blir lånekostnaden högre än själva lånet. Det är absurt. Om du inte lånar mer än 10 000 kr bör du därför välja en betydligt kortare löptid. 

Rekommendationer

Det finns som sagt både fördelar och nackdelar med Leasys privatlån. Å ena sidan är det ett klart bättre val än snabblån eftersom det är betydligt billigare trots att det är ett ganska snabbt lån och är relativt enkelt att få. Förvisso får man inte lånet direkt, men det är sällan den viktigaste faktorn när man tar ett lån. Å andra sidan är det mycket dyrare än privatlån som erbjuds av bankerna och stora kreditbolag. Så det här är ett tveeggat svärd. 

Om du har en god kreditvärdighet bör du ansöka om ett billigare privatlån istället, men om du har en lite sämre kreditvärdighet och sneglar på snabblån är Leasys lån betydligt bättre. Och om du vill låna pengar med betalningsanmärkningar kan Leasys privatlån också var något att fundera på. Det är nämligen så att alla lån blir dyra för dig som har anmärkningar men Leasys lån är ändå billigare än de SMS lån som erbjuds av kreditbolag som accepterar betalningsanmärkningar. 

Publicerad 2021-12-20

Läs också

Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån på 5 000 – 40 000 med en löptid på 1 – 5 år …