Lendo

Lendo är en av Sveriges största och mest populära låneförmedlare. Hos Lendo kan du ansöka om privatlån på 10 000 – 600 000 kr och få en individuell ränta på 2,95 – 29,95%. Som du ser är räntespannet stort och det beror på att Lendo samarbetar med många olika sorters kreditgivare. Många av deras samarbetspartners är banker som erbjuder riktigt låga räntor medan andra fokuserar på folk som har något sämre kreditvärdighet. Det är det här som gör att räntespannet är så stort. 

Förnärvarande samarbetar Lendo med 35 banker och kreditbolag av olika slag, och det är mer än godkänt. Det gör helt enkelt att du har goda chanser att hitta ett lån som passar dina önskemål och förutsättningar riktigt bra. 

Det viktigaste med Lendo

 • Belopp: 10 000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Utbetalning: Oftast tar det 3 – 5 bankdagar från ansökningstillfället tills lånet sitter på mottagarens bankkonto. 
 • Återbetalning:  Autogiro, e-faktura eller pappersfaktura beroende på vilken långivare du väljer. 
 • Amorteringsform: Oftast annuitetslån.  
 • Antal banker och kreditbolag: Ca 35 samarbetspartners.  
 • Kreditupplysningsbolag: UC, men bara en UC tas. 
 • Lån med BankID: Ja.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: Minst 100 000 kr/år för lån upp till 30 000 kr, 110 000 kr/år för större lån. 
 • Anställningsform: Inget specifikt krav. Du måste dock ha en fast inkomst från arbete eller pension om du vill låna över 30 000 kr. Vid lån upp till 30 000 kr accepteras vikariat, visstidsanställning och extrajobb, men om anställningen är tidsbegränsad måste det vara minst 6 månader kvar på din anställningstid. 
 • Åldersgräns: 18 år.  
 • Kredithistorik: Du måste varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader, men betalningsanmärkningar kan accepteras. För att få låna pengar med betalningsanmärkningar måste du tjäna minst 120 000 kr/år och får högst låna 150 000 kr. 

Lånekostnad

 • Uppläggningsavgift: Beror på vilket lån du tar. 
 • Administrativa avgifter & aviavgifter: Beror också på vilket lån du tar. 
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,95%.  

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 200 000 kr med en löptid på 12 år (144 inbetalningar) och en rörlig ränta på 5,55% ger effektiv ränta på 5,69% om lånet inte har några avgifter. Månadsbetalningen är 1 905 kr och den totala inbetalningen 274 411 kr, varav 74 411 kr är lånets totalkostnad. 

Kontakt & företagsinformation

 • Öppettider: Måndag – torsdag 08:00-20:00, fredag 08:00-17:00, helger 10:00-14:00.  
 • Mailadress: kundservice@lendo.se.
 • Telefonnummer: 0771-131310.
 • Adress: Lendo, Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm.
 • Org. Nr: 556515-1627.
 • Bolag: Lendo AB.

Lite om Lendo

Lendo AB har funnits på marknaden sedan 2007 och har sedan dess blivit Sveriges största låneförmedlare. Idag har de även expanderat utanför Sverige och finns numera även i Norge, Danmark, Finland, Österrike och Spanien. Syftet med deras tjänst är att du som låntagare ska kunna jämföra lån via Lendo och öka dina möjligheter att hitta ett lån som passar dig bra. Det är i och för sig inget unikt, det är alla låneförmedlares syfte. 

Så funkar Lendos tjänst 

Om du gör en ansökan hos Lendo funkar det så här: 

 1. Fyll i ansökan med alla nödvändiga uppgifter på Lendos hemsida, inklusive önskat lånebelopp och löptid. 
 2. Skicka iväg din ansökan med hjälp av ditt BankID. 
 3. Inom 24 timmar under bankdagar får du ett antal lånerbjudanden.
 4. Välj ut det erbjudande du tycker är bäst (eller rata samtliga om du inte är nöjd). 
 5. Du får ett låneavtal som du signerar med BankID. Några få banker skickar hem ett avtal som du måste skriva under för hand och skicka tillbaka. 
 6. Efter att låneavtalet är underskrivet och har nått kreditgivaren betalas lånet ut. Exakt hur lång tid det tar beror på vilken kreditgivare du lånar hos. 

Lendos samarbetspartners

Som sagt, Lendo samarbetar med 35 banker och kreditbolag. Det är alltifrån svenska storbanker och Nischbanker till kreditbolag som inriktar sig på folk som har lite svårt att få ett banklån. Dessa kreditgivare samarbetar Lendo med: 

Ikano Bank, SEB, Swedbank, ICA Banken, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Komplett Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Svea Ekonomi, DNB, Bigbank, Collector bank, Credento, Wasa Kredit, Avida Finans, Konsumentkredit, Moneygo, Nordax Bank, Remember, Sevenday Bank, Coop Medmera Bank, Goodcash, Lån & Sparbank, Lendify, TF-Bank, Thorn Privatfinans, Northmill Bank, Brabank, Instabank. Nystart Finans, Moank, Brocc, Cashbuddy, Ferratum Bank, Rocker, Nordnet och Brixo. 

Fördelar med Lendo

 • Det är bra att Lendo samarbetar med ett ganska stort antal banker som erbjuder låga räntor. Frånräntan är 2,95%. Så om du har en god kreditvärdighet kan du få en riktigt bra ränta. 
 • Du som har goda marginaler men som inte har en fast anställning kan också bli beviljad om du inte behöver låna mer än 30 000 kr. Vi anser att det är okej så länge du har en stabil inkomst. 
 • Skulle du ha en god ekonomi idag men har en liten eländig betalningsanmärkning som inte försvunnit kan du faktiskt bli beviljad ändå. Men du bör ha i åtanke att du får betala en hög ränta om du lånar pengar med betalningsanmärkningar, så det bästa är trots allt att inte låna alls. Det beror dock på din situation.
 • Lendo samarbetar med riktigt många kreditgivare och det kan göra att du faktiskt hittar ett lån som passar dig bra. 

Nackdelar med Lendo

 • Maxräntan är nästan 30% vilket är riktigt högt. Vi menar, hade räntan varit 30% eller högre hade vissa lån du kan ta via Lendo räknats som högkostnadskrediter, alltså SMS lån. Det beror förvisso på att vissa av Lendos samarbetspartners är kreditgivare som erbjuder lån som skulle kunna klassas som snabblån, t ex Brixo.
 • Om du inte vill vänta upp till en vecka på ditt lån är kanske Lendo inget för dig. Precis som med alla andra låneförmedlare tar det ungefär en dag extra att få sitt lån eftersom det är den tid det tar tills man får sina låneerbjudanden. Fast egentligen vet vi inte om vi skulle kalla det här för en nackdel. Det viktigaste är trots allt att få ett så billigt lån som möjligt och som passar dina önskemål bäst. 
 • Om du t ex väljer Brixos lån om din kreditvärdighet är något sämre kommer ändå en kreditupplysning hos UC tas på dig. Det hade det inte gjort om du ansökt direkt hos Brixo eftersom det tar sina kreditupplysningar hos Bisnode. 

Rekommendationer

Ja, vad ska man säga om Sveriges största låneförmedlare Lendo? Vi anser att det är en utmärkt låneförmedlare även om det finns konkurrenter som kan matcha dem, t ex Zmarta. Å andra sidan är inte Zmarta på något sätt bättre än Lendo heller. Lendo samarbetar med många banker och kreditbolag och deras utbud är brett. Såväl folk som har en lite sämre kreditvärdighet som de som har en god ekonomi kan mycket väl hitta ett bra lån här. Frånräntan är dessutom låg och inkomstkravet rimligt. 

Slutsatsen är att Lendo är en bra och pålitlig låneförmedlare som vi utan problem kan rekommendera om du vill ansöka om ett lån via en låneförmedlare.

  

Publicerad 2021-11-12

Läs också

Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån på 5 000 – 40 000 med en löptid på 1 – 5 år …