Om oss

Jag som sjösatte Smartekonomi.se heter Lars Persson men jag jobbar inte ensam, för närvarande är det här mer eller mindre ett familjeprojekt med höga ambitioner. Min fru Johanna hjälper nämligen också till men med tiden kommer vi nog att behöva anlita fler personer som kan hjälpa oss att uppdatera och koda sajten. Min näst äldsta son står först på tur eftersom han är en riktig klippa på programmering och redan jobbar med det.

Anledningen till att jag startade den här sajten är att jag tycker det är grymt kul att skriva om privatekonomi och har själv saknat en personlig privatekonomisajt som är full av inspirerande och informativa artiklar som även är roliga att läsa, något som jag nu hoppas att kunna kan bidra med. Jag har skrivit mycket om ekonomi till andra ekonomisajter under årens lopp och har lärt mig mycket under resans gång, och dessa kunskaper vill jag även omsätta på Smartekonomi.se.

Tidigare har jag arbetat som planeringsredaktör på SVT:s Nyhets- och samhällsredaktion och studerat journalistik, TV-produktion, statsvetenskap och nationalekonomi, någon som jag också kan ha nytta av i det här sammanhanget. Och att jag även arbetat som videojournalist, korrekturläsare, butiksbiträde, diskare, lagerarbetare, lokalvårdare, äggpackare, lärarvikarie, fritidsledare, parkarbetare, restaurangbiträde mm har förmodligen en större betydelse än vad man kanske kan tro. Att ena dagen skratta åt dåliga skämt tillsammans med de chilenska diskarna på Arlanda och andra dagen arbeta som korrekturläsare bland välklädda konsulter på en konsultfirma mitt i Stockholm  ger en god inblick i folks olika verkligheter. Vi vill ju att Smartekonomi.se ska tilltala er alla, vare sig du är diskare eller konsult, välbeställd eller inte.

Förövrigt drivs Smartekonomi.se av Smart Ekonomi Sverige, som naturligtvis är mitt företag. Jag är född i Stockholm och uppväxt i både Stockholms Län och Uppsala Län, men är sedan tolv år tillbaka bosatt i Skåne.