Om Smartekonomi.se

Jag som driver Smartekonomi.se heter Lars Persson, men har hjälp av andra med sådant som korrekturläsning, research och lite annat smått och gott. Jag är född och uppväxt i Stockholms och Uppsala Län, men bor numera i Skåne.

Anledningen till att jag startade Smartekonomi.se är att jag tycker det är grymt kul att skriva om privatekonomi. Jag ville skapa en privatekonomisajt som är full av inspirerande och informativa artiklar som är lätta att förstå även för den som inte är så insatt i ekonomi. Jag har skrivit mycket om ekonomi till andra ekonomisajter under årens lopp och har lärt mig mycket under resans gång, och dessa kunskaper ville jag omsätta på Smartekonomi.se.

Inga sponsorer, inga betalda länkar, inget tjafs

Sedan början av 2023 är Smartekonomi.se en sida som är helt utan sponsorer och saknar intäkter. Sajten har inget vinstintresse, innehåller inga betalda länkar och har ingen ekonomiskt aktivitet överhuvudtaget.

Tidigare drevs Smartekonomi.se av ett företag men lönsamheten för den kommersiella sidan föll från toppen till botten. Det gick helt enkelt inte att fortsätta med denna verksamhet så alla kommersiella jämförelsesidor, länkar och allt ekonomiskt samarbete plockades bort.

Idag tillhandahålls denna sida endast av mig (Lars) som privatperson utan något kommersiellt intresse alls. Ni kan därför ta del av mina artiklar utan att jag försöker driva er till någon hemsida eller försöker tjäna pengar på er, mina kära besökare. Inget tjafs helt enkelt.

Min bakgrund

Tidigare har jag arbetat som planeringsredaktör på SVT:s Nyhets- och samhällsredaktion och studerat journalistik, TV-produktion, statsvetenskap och nationalekonomi, någon som jag också kan ha nytta av i det här sammanhanget. Och att jag även arbetat som videojournalist, korrekturläsare, butiksbiträde, diskare, lagerarbetare, lokalvårdare, äggpackare, lärarvikarie, fritidsledare, parkarbetare, restaurangbiträde mm har förmodligen en större betydelse än vad man kanske kan tro. Att ena dagen skratta åt dåliga skämt tillsammans med de chilenska diskarna på Arlanda flygplats och andra dagen arbeta som korrekturläsare bland välklädda konsulter på en konsultfirma mitt i Stockholm ger en god inblick i folks olika verkligheter. Vi vill ju att Smartekonomi.se ska tilltala er alla, vare sig du är diskare eller konsult, välbeställd eller inte.

Jag hoppas att du får nytta av min sajt!

Uppdaterad i mars 2023