Om oss

Jag som driver Smartekonomi.se heter Lars Persson, men får ibland lite hjälp med korrekturläsning och lite annat smått och gott. Det är inte omöjligt att en av mina vuxna söner kommer att delta i projektet lite längre fram, han jobbar redan med webbdesign och är en riktig klippa på programmering. Jag är född i Stockholm och uppväxt i Stockholms Län och Uppsala Län, men bor numera i Skåne. Jag är född i Stockholm och uppväxt i Stockholms Län och Uppsala Län, men bor numera i Skåne.

Anledningen till att jag startade Smartekonomi.se är att jag tycker det är grymt kul att skriva om privatekonomi. Jag ville skapa en privatekonomisajt som är full av inspirerande och informativa artiklar som är lätta att förstå även för den som inte är så insatt i ekonomi. Jag har skrivit mycket om ekonomi till andra ekonomisajter under årens lopp och har lärt mig mycket under resans gång, och dessa kunskaper vill jag nu omsätta på Smartekonomi.se.

Tidigare har jag arbetat som planeringsredaktör på SVT:s Nyhets- och samhällsredaktion och studerat journalistik, TV-produktion, statsvetenskap och nationalekonomi, någon som jag också kan ha nytta av i det här sammanhanget. Och att jag även arbetat som videojournalist, korrekturläsare, butiksbiträde, diskare, lagerarbetare, lokalvårdare, äggpackare, lärarvikarie, fritidsledare, parkarbetare, restaurangbiträde mm har förmodligen en större betydelse än vad man kanske kan tro. Att ena dagen skratta åt dåliga skämt tillsammans med de chilenska diskarna på Arlanda och andra dagen arbeta som korrekturläsare bland välklädda konsulter på en konsultfirma mitt i Stockholm ger en god inblick i folks olika verkligheter. Vi vill ju att Smartekonomi.se ska tilltala er alla, vare sig du är diskare eller konsult, välbeställd eller inte.

Förövrigt drivs Smartekonomi.se av mitt företag Smart Ekonomi Sverige. Intäkterna kommer uteslutande från annonser, t ex när någon köper en produkt efter att ha klickat på en länk som leder till en av våra samarbetspartners.

Jag hoppas att du får nytta av vår sajt!

Läs gärna även vår cookiepolicy enligt GDPR och våra allmänna villkor och ansvarfriskrivning.