Snabbfinans

Snabbfinans erbjuder, som namnet antyder, snabblån. Här kan du låna 5 000 – 30 000 kr och betala tillbaka på det i din egen takt. Det är i praktiken en kontokredit som du kan utnyttja om och om igen, och även höja kreditlimiten upp till 60 000 kr om du sköt dina tidigare inbetalningar. Och ja, eftersom det är ett snabblån är det inte billigt precis. Årsräntan är 39% vilket ligger i linje med vad de flesta SMS lån har. 

Så vad får man då för denna höga ränta? Tja, du får pengarna riktigt snabbt om du har bankkonto hos någon av de fyra svenska storbankerna eller hos Danske bank, då når pengarna dig nästan direkt. Dessutom tar Snabbfinans ingen UC och det är ganska lätt att bli beviljad. Men frågan är om dessa fördelar uppväger den höga räntan. Det tycker inte vi på Smartekonomi.se, men det finns uppenbarligen många som gör det eftersom Snabbfinans är en populär långivare för de som är ute efter ett snabblån.

Det viktigaste med Snabbfinans

 • Kreditlimit: 5 000 – 30 000 kr (upp till 60 000 kr för befintlig kund)
 • Löptid: Flexibel.
 • Utbetalning: Du får pengarna i stort sett direkt under kontorets öppettider om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank. Annars hamnar pengarna på bankkontot lite senare på dagen vid ansökan runt lunchtid. Vid ansökan senare på dagen eller på helgen hamnar pengarna på ditt bankkonto nästkommande bankdag. 
 • Amorteringsform: Flexibel.
 • Betalningsfria månader: Nej.
 • Kreditupplysningsbolag: Bisnode.
 • Kredit med BankID: Ja. 

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år.
 • Anställningsform: Ingen specifik. 
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Kredithistorik: Inga betalningsanmärkningar.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige i 3 år.

Lånekostnad

 • Uppläggningsavgift: 295 kr
 • Administrativa avgifter & aviavgifter: Aviavgift 35 kr/mån
 • Ränta: Rörlig på 39 %

Räkneexempel: En kredit på 10 000 kr med en återbetalning i 1 år (12 inbetalningar) och en rörlig ränta (2022-01-01) på 39 % ger en effektiv ränt på 65,83 % inklusive 295 kr i uppäggningsavgift och aviavgift på 35 kr/mån. Månadsbetalningen blir 1095 kr och den totala inbetalningen 12 979 kr, varav 2 979 kr är kreditens kostnad.

Kontakt & företagsinformation

 • Öppettider: Mån – fre 10:00 – 17:00, lör 10:00 – 15:00, sön stängt.
 • Mailadress: info@snabbfinans.se.
 • Telefonnummer: 08-22 20 50.
 • Adress: Bliq AB – Snabbfinans, Drottninggatan 68, 111 21 Stockholm.
 • Org. Nr: 556678-2677.
 • Bolag: Bliq AB.

Det här är en högkostnadskredit . Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lite om Snabbfinans

Bakom Snabbfinans hittar vi Bliq AB som även äger varumärkena Mobillån, Säkerfinans och Tryggkredit. Om du vill låna pengar hos några av dessa varumärken rekommenderar vi Tryggkredit eftersom deras kredit har en årsränta på 22,5% till skillnad från Snabbfinans och Mobillån som har en ränta på 39%. Ägaren bakom dessa varumärken har funnits på marknaden sedan 2015 och är en av de största aktörerna när det gäller snabblån. 

Så funkar snabbfinans kredit

 1. Efter att du gjort din ansökan betalas hela beloppet ut till ditt bankkonto. Om du t ex ansökt om en kreditlimit på 10 000 kr hamnar 10 000 kr på ditt bankkonto.
 2. När du ska börja betala tillbaka väljer du själv i vilken takt du gör det, men aldrig mindre än 4,5% av den kreditlimit du valt. Smartekonomi.se rekommenderar att du sätter tillbaka allt du inte vill utnyttja just nu på en gång. Du betalar ju bara ränta för de pengar som du inte finns på kontokrediten. 
 3.  Om din kontokredit inte är fullt utnyttjad kan du göra uttag igen när du vill. 

Varför låna pengar av Snabbfinans?  

Det finns många anledningar till att folk lånar pengar hos Snabbfinans trots den höga räntan. Dessa är förmodligen de vanligaste: 

 • Många som vill låna pengar snabbt vänder sig till Snabbfinans. Som sagt, du får ju pengarna nästan på en gång efter beviljad ansökan under kontorets öppettider, såvida du har ett bankkonto hos en av Sveriges storbanker eller Danske bank. 
 • Det är naturligtvis mycket lättare att bli beviljad hos Snabbfinans än hos banken eftersom det här är ett snabblån, eller SMS lån om du så vill. Som bekant är det ju mycket enklare att få snabblån än privatlån.
 • Inkomstkravet på 150 000 kr/år är ganska lågt, folk som inte tjänar mer än 12 500 kr i månaden före skatt har möjlighet att bli beviljade. Det innebär att de flesta som deltidsarbetar kan göra en ansökan. Dessutom har snabbfinans inget krav på någon fast anställning.

Nackdelar med Snabbfinans

 • Räntan. Om Snabbfinans kontokredit hade haft en ensiffrig ränta hade det här varit en lysande kredit, men med tanke på att räntan nästan är 40% är det ingen lysande kontokredit precis. 
 • Avgifterna. Snabbfinans kontokredit har både en uppläggningsavgift samt aviavgifter som ska betalas varje månad. Det känns lite väl mycket med tanke på att deras kredit har en mycket hög ränta. Det är dock knappast ovanligt att snabblån och SMS lån har både hög ränta och avgifter. 

Rekommendationer

Om du är ute efter en kontokredit i största allmänhet ska du absolut inte låna pengar hos Snabbfinans, deras kredit har på tok för hög ränta. Då är det bättre att du ansöker om en kontokredit hos banken, till exempel. Om du däremot är ute efter ett snabblån eller SMS lån med en kreditlimit är snabbfinans kontokredit knappast sämre än konkurrenternas. Precis som hos konkurrenterna betalas pengarna ut snabbt, kraven är låga och det är ganska lätt att bli beviljad. Nu tycker vi förvisso inte att låga krav, och att det är lätt att bli beviljad, är några fördelar precis. Lån som har är lätta att få kan göra att många låntagare får betalningssvårigheter och det är ju knappast bra. Men faktum är att många som ansöker om snabblån och SMS lån är ute efter just sådana lån eftersom de inte skulle bli beviljade hos banken. Och det flesta klarar faktiskt av att betala tillbaka på sina lån hos Snabbfinans, trots allt. 

Kort och gott, om du är ute efter en kontokredit och har möjlighet att öppna en sådana hos banken, gör det. Om du av någon anledning vill ta ett snabblån och är villig att betala en ränta på 39% kanske Snabbfinans kan vara något för dig. Det finns dock en del snabblån som är billigare, vilket du kan se på vår sida med snabblån. Även systerlångivaren Tryggkredit är betydligt billigare.

Publicerad 2022-05-17

Läs också

Smspengar

Smspengar erbjuder SMS lån på 1 000 – 30 000 kr med en flexibel återbetalning. Deras lån …