Tryggkredit

Tryggkredit erbjuder lån på 1000 – 30 000 kr som har en bunden årsränta på 22,5%. Räntan är lika för alla och den förändras inte efter ditt avtal är tecknat. Om du tycker att räntan är hög bör du ha i åtanke att detta egentligen är ett slags snabblån. Det betalas ut direkt till bankkonton hos alla storbanker och Tryggkredit tar ingen kreditupplysning hos UC, precis som det brukar vara med snabblån. Lånet har dock inte lika hög ränta som många SMS lån har, de brukar ofta en ränta på 39%. 

Många som lånar hos Tryggkredit gör det ofta för att de får lånet snabbt, för att de vill slippa kreditupplysning hos UC och för att det är lättare att få än ett vanligt privatlån. Om ingen av det här är viktigt för dig är det betydligt bättre att ta ett privatlån, det är ju klart billigare. 

Det viktigaste med Tryggkredit

 • Kreditlimit: 1 000 – 30 000 kr.
 • Löptid: Flexibel eftersom det egentligen är en kontokredit. 
 • Utbetalning: Tryggkredit sätter in lånet direkt på kontot efter beviljad ansökan, såvida du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank. Då kan du även få lånet på lördagar. Om du inte har det hamnar pengarna på ditt konto samma dag om du ansöker mitt på dagen en bankdag.   
 • Återbetalning: Via e-faktura, men första fakturan kommer i pappersform till din folkbokföringsadress.  
 • Amorteringsform: Flexibel. Du betalar tillbaka i den takt du föredrar.  
 • Betalningsfria månader: Nej.  
 • Kreditupplysningsbolag: Bisnode, så det här är alltså ett lån utan UC
 • Kredit med BankID: Ja.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 150 000 kr/år.  
 • Anställningsform: Ingen specifik men din inkomst måste vara stabil.
 • Åldersgräns: 20 år.  
 • Kredithistorik: Tryggkredit accepterar inte betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.  
 • Övrigt: Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år. 

Lånekostnad

 • Uppläggningsavgift: 0 kr. 
 • Administrativa avgifter & aviavgifter: 0 kr.
 • Ränta: Bunden årsränta 22,5%.   

Räkneexempel: En kredit på 15 000 kr med en återbetalning i 1 år (12 lika stora inbetalningar) och en fast ränta på 22,5% har en effektiv ränta på 24,97% inklusive 0 kr i avgifter. Månadsbetalningen blir 1407,50kr och den totala inbetalningen 16 890 kr, varav 1890 kr är kreditens kostnad. 

Kontakt & företagsinformation

 • Öppettider: Tryggkredits kundtjänst har öppet 10:00-18:00 på vardagar och 10:00-15:00 på lördagar.
 • Mailadress: info@tryggkredit.se.
 • Telefonnummer: 08-668 20 50.
 • Adress: Tryggkredit Stockholm AB, Drottninggatan 68, 111 21 Stockholm. 
 • Org. Nr: 556678-2677
 • Bolag: Tryggkredit Stockholm AB.

Lite om Tryggkredit

Tryggkredit ägs av Tryggkredit Stockholm AB som funnits på kreditmarknaden sedan 2015. De ligger även bakom ett flertal andra varumärken, varav Mobillån är det mest kända. Tryggkredit är dock ett betydligt billigare alternativ än Mobillån eftersom Tryggkredits snabblån har en ränta på 22,5% medan Mobillån har en ränta på 39%. Dessutom har Tryggkredit inga avgifter utöver räntan, som Mobillån har. Så om du står och väljer mellan dessa varumärken är Tryggkredit naturligtvis det bästa valet. 

Vi skulle dock inte vilja påstå att Tryggkredits ränta är låg precis, i alla fall inte om man jämför med privatlån. Det är bara om man jämför med dyra SMS lån som har en ränta på 39% som Tryggkredits lån kan förefalla billigt. Och okej, den är inte heller så mycket högre än vad vissa kreditkort har.  

Så fungerar Tryggkredits kontokredit

Tryggkredits lån är i praktiken en kontokredit, inte ett lån med en bestämd löptid. När du ansöker om deras kontokredit väljer du en viss kreditlimit och så betalas hela beloppet ut till dig direkt efter att ansökan har beviljats. Om du har ett bankkonto hos en av de svenska storbankerna eller Danske Bank hamnar pengarna direkt på ditt bankkonto. 

När det är dags att betala tillbaka kan du välja alltifrån att betala en mindre summa varje månad, till att betala tillbaka allt på en gång. Och sedan kan du plocka ut pengar från din kontokredit igen, bara du håller dig inom din kreditlimit. Smartekonomi.se rekommenderar dock inte att du väljer en alltför långsam avbetalningstakt med tanke på den höga räntan.

Varför låna pengar av Tryggkredit?

Smartekonomi.se ska nu visa dig varför vissa lånar pengar av Tryggkredit. En del ser dessa anledningar som bra fördelar, men många tycker inte att fördelarna uppväger den höga räntan. I vilket fall som helst är det här anledningarna till att folk lånar pengar av Tryggkredit.

 • Räntan på 22,5% är betydligt lägre än vad de flesta andra snabblån och SMS lån har.
 • Du får ditt lån snabbt. Som sagt, om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank får du pengarna direkt efter att din ansökan beviljats. Och om du inte har ett sådant bankkonto är chansen god att du får pengarna redan samma dag, såvida du ansöker senast vid lunch en bankdag. 
 • Du slipper kreditupplysning hos UC eftersom Tryggkredit erbjuder lån utan UC. Naturligtvis tar Tryggkredit kreditupplysningar, men de gör det hos Bisnode istället. Det här gör att ditt creditscore hos UC inte påverkas.  
 • Det är lättare att bli beviljad hos Tryggkredit än hos banken. Förvisso accepterar Tryggkredit inte betalningsanmärkningar och de har ett inkomstkrav på 150 000 kr/år, men det är ändå lättare att få ett lån hos Tryggkredit än hos banken. 

Nackdelar med Tryggkredit

 • Räntan är betydligt högre än vad banklån och andra vanliga privatlån har. Om din kreditvärdighet är rätt bra är chansen god att du kan få en ensiffrig ränta om du tar ett privatlån. Det är ju bättre än att ta ett lån hos Tryggkredit och få en ränta på 22,5%.
 • Det är synd att du inte kan välja hur mycket pengar du kan ta ut från din kredit första gången. Hela beloppet betalas automatiskt ut på en gång. 
 • Betalningsanmärkningar accepteras inte och till skillnad från många andra snabblån har Tryggkredit ett inkomstkrav på 150 000 kr/år. De flesta av deras konkurrenter har inget specifikt inkomstkrav. Det här behöver nödvändigtvis inte ses som några nackdelar eftersom sådana här krav ofta är bra och gör att folk inte riskerar att sätta sig i en taskig ekonomisk situation. Det finns dock de som tycker att det är negativt, i alla fall de som har anmärkningar eller tjänar mindre än 150 000 kr/år. 

Rekommendationer

Smartekonomi.se vill inte rekommendera lån som har en ränta som överstiger 20%, helst vill vi att den ska vara ensiffrig, åtminstone lånets frånränta. Vi tycker trots det att Tryggkredits snabblån är bra mycket bättre än de flesta andra snabblån och SMS lån. Majoriteten av dessa lån har ju en ränta på ca 39% och det är ju klart mycket högre än 22,5% som Tryggkredit har. Så om du av någon anledning vill ta ett snabblån är Tryggkredit trots allt ett av de billigaste snabblånen på marknaden. Det finns trots allt ganska många som tar snabblån för att de är så snabba och betalas ut direkt till bankkontot. Om det är bra eller inte, men det är en diskussion vi inte orkar ta här just nu.

Och så finns det de som föredrar låna utan UC för att de inte vill att kreditupplysningsförfrågan ska synas hos UC, och det respekterar vi såklart. Vi tycker dock att en ränta över 20% är ett alltför hög pris att betala för detta, i alla fall om du har möjlighet att få ett vanlig privatlån.

Publicerad 2021-07-22

Läs också

Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån på 5 000 – 40 000 med en löptid på 1 – 5 år …