Vad kan Smartekonomi.se göra för dig?

Smartekonomi.se tycker inte att privatekonomi ska vara krångligt och tråkigt, därför försöker jag (Lars) göra det svåra begripligt och det tråkiga roligt. Med en lättsam, och ibland personlig, ton visar jag hur man enkelt kan förbättra sin ekonomi. Men vad kan jag göra för just dig? Det beror såklart på vad du är ute efter och därför kommer vi i det här inlägget ge dig några exempel på vad vi kan hjälpa till med.

Det här kan vi hjälpa till med

  1. Bättre ekonomi. Jag visar dig hur du kan förbättra din ekonomi med några (eller snarare många) enkla knep. Ta del av mina tips som visar hur du kan öka din inkomst och våra löjligt många spartips så har du kommit en bit på vägen. Naturligtvis visar jag även vilka bidrag du har rätt till och liknande.
  2. Minska dina utgifter. Jag vill visa hur du kan minska dina utgifter, t ex utgifter för mat och el, sånt som i stort sett inget hushåll kommer undan. Ja, idag kan det kännas extra viktigt nu när mat- och elpriserna är skyhöga. Det gäller verkligen att hålla i plånboken och försöka snåla med maten och elen.
  3. Tips för skuldsatta. Om du trasslat till din ekonomi så pass mycket att du blivit djupt skuldsatt och vill komma på fötter igen är Smartekonomi.se rätt ställe att börja på. Här får du råd om hur du reder ut din ekonomi från start till mål. Det finns alltid en väg upp, det något som jag själv fått erfara.
  4. Ekonominyheter. Vi fokuserar framförallt på nyheter som kan påverka din hushållsekonomi, till exempel nya regler för bolån, förändringar av styrränta och höjning av barnbidrag, men även annat som kan vara av intresse kommer vi att skriva om.
  5. Ekonomikunskap. Om du inte är så insatt i ekonomi och/eller vill lära dig mer om ett specifikt ämne har du en massa att hämta hos Smartekonomi.se. Min artikelsamling kommer, minst sagt, att bli gedigen och efter att du har tagit del av den kommer du vara lite av ett miniproffs på penningplaceringar, skatter, styrräntor, hur man skyddar sig mot bedrägerier och mycket annat som har med ekonomi att göra. Och vi lovar, det kommer inte alls att vara någon tråkig och komplicerad läsning.
  6. Restips för en billigare resa. Om du älskar att resa och vill resa så billigt som möjligt är Smartekonomi.se definitivt sajten för dig. Vi har själva rest med en tight budget många gånger utan att resan för den skull blivit misslyckad, det gäller bara att vara smart. Våra kunskaper och erfarenheter från våra resor vill vi naturligtvis dela med oss så att du också kan få en riktigt lyckad resa utan att göra ett alltför stor hål i plånboken.
  7. Inspiration och motivation. Ibland när livet är tungt och ekonomin usel kan det vara svårt se världen i ljus färger, det kan kännas som att det är kört och att man aldrig kommer att få ordning på sin ekonomi och sitt liv igen. Därför har jag en blogg på Smartekonomi.se där jag ofta kommer att lägga upp peppande inlägg och inspirerande artiklar som ger dig den motivation du behöver.

Smartekonomi.se är sedan början av 2023 en sida som är helt utan sponsorer, saknar intäkter och är helt utan vinstintresse. Du slipper alltså känna att jag försöker få er att köpa något eller besöka någon annan sajt när du besöker Smartekonomi.se.