Vad kan Smartekonomi.se göra för dig?

Smartekonomi.se tycker inte att privatekonomi ska vara krångligt och tråkigt, därför försöker vi göra det svåra begripligt och det tråkiga roligt. Med en lättsam, och ibland personlig, ton visar vi hur man enkelt kan förbättra sin ekonomi. Men vad kan vi göra för just dig? Det beror såklart på vad du är ute efter och därför kommer vi i det här inlägget ge dig några exempel på vad vi kan hjälpa till med.

Nu under vintern 2020/2021 har vi börjat uppdatera Smartekonomi.se regelbundet. Målet är att du inom kort ska att mötas av en fullspäckad privatekonomisajt som hjälper dig att förbättra din ekonomi. Under nästa rubrik ser du vad vi har för målsättning även om vi inte nått hela vägen fram än. Det vore kul om du följde med oss på vår resa, den har precis börjat.

Det här kan vi hjälpa till med

  1. Bättre ekonomi. Vi visar dig hur du kan förbättra din ekonomi med några (eller snarare många) enkla knep. Ta del av våra tips som visar hur du kan öka din inkomst och våra löjligt många spartips så har du kommit en bit på vägen. Naturligtvis visar vi även vilka bidrag du har rätt till och liknande.
  2. Låna, spara och placera. Vi visar dig småsparare var du kan få en så hög sparränta som möjligt och var du får den lägsta räntan om du behöver låna pengar. Med tiden kommer vi lista de flesta banker och kreditbolag som finns i Sverige och då kommer du även kunna jämföra deras utlånings- och inlåningsräntor. Utöver det kommer vi att titta närmare på alternativa sparformer, såsom sparande i fonder, enskilda aktier, räntebärande papper och råvaror.
  3. Minska dina fasta kostnader. Vi hjälper dig att få ner dina fasta kostnader, såsom utgifter för el, mobilabonnemang, bredband, och försäkringar, sånt som i stort sett inget hushåll kommer undan. Här kommer du att hitta billiga alternativ samt kunna jämföra priserna hos i stort sett alla företag som erbjuder dessa tjänster. Vi kommer även ha en hel sektion med billiga linser och glasögon eftersom det också är en fast kostnad för alla som har synfel, och de är många.
  4. Tips för skuldsatta. Om du trasslat till din ekonomi så pass mycket att du blivit djupt skuldsatt och vill komma på fötter igen är Smartekonomi.se rätt ställe att börja på. Här får du råd om hur du reder ut din ekonomi från start till mål. Det finns alltid en väg upp, det har vi som jobbar med sajten själva fått erfara.
  5. Ekonominyheter. Vi fokuserar framförallt på nyheter som kan påverka din hushållsekonomi, till exempel nya regler för bolån, förändringar av styrränta och höjning av barnbidrag, men även annat som kan vara av intresse kommer vi att skriva om.
  6. Ekonomikunskap. Om du inte är så insatt i ekonomi och/eller vill lära dig mer om ett specifikt ämne har du en massa att hämta hos Smartekonomi.se. Vår artikelsamling kommer, minst sagt, att bli gedigen och efter att du har tagit del av den kommer du vara lite av ett miniproffs på penningplaceringar, skatter, styrräntor, hur man skyddar sig mot bedrägerier och mycket annat som har med ekonomi att göra. Och vi lovar, det kommer inte alls att vara någon tråkig och komplicerad läsning.
  7. Gratis varor & tjänster. I vår kategori ”Gratis är gott” får du tips på olika gratisprodukter som kan vara ett bra alternativ till de du måste betala för, till exempel gratis antivirus för dig som inte har lust att betala för detta mycket viktiga skydd. Ja, om du inte har ett antivirus är risken stor att du drabbas av spionprogram som kan komma över bankkortnummer och kontonummer som direkt kan påverka din ekonomi. Vi kommer emellertid tipsa om en massa andra produkter som är gratis, inte bara antivirus.
  8. Restips för en billigare resa. Om du älskar att resa och vill resa så billigt som möjligt är Smartekonomi.se definitivt sajten för dig. Vi har själva rest med en tight budget många gånger utan att resan för den skull blivit misslyckad, det gäller bara att vara smart. Våra kunskaper och erfarenheter från våra resor vill vi naturligtvis dela med oss så att du också kan få en riktigt lyckad resa utan att göra ett alltför stor hål i plånboken.
  9. Inspiration och motivation. Ibland när livet är tungt och ekonomin usel kan det vara svårt se världen i ljus färger, det kan kännas som att det är kört och att man aldrig kommer att få ordning på sin ekonomi och sitt liv igen. Därför har vi en blogg där vi ofta kommer att lägga upp peppande inlägg och inspirerande artiklar som ger dig den motivation du behöver.

Uppdaterad 2020-12-14