Zmarta

Zmarta är en av Sveriges största låneförmedlare. Hos Zmarta kan du ansöka om privatlån på 5000 – 600 000 som har en löptid på 1 – 20 år och en ränta på 2,99 – 29,90%. Ansökningar från folk som har betalningsanmärkningar accepteras också. Zmarta samarbetar nämligen med både banker som erbjuder billiga lån och kreditbolag som accepterar folk med lite sämre kreditvärdighet. 

Utöver privatlån förmedlar Zmarta även bilån utan säkerhet, alltså billån utan att någon kontantinsats krävs inför bilköpet. Och de förmedlar även företagslån på 10 000 – 5 000 000 kr med en löptid på 1 – 60 månader, samt bolån upp till 10 000 000 kr. Zmarta är således en låneförmedlare som täcker de flestas ekonomiska behov. I denna artikel fokuserar vi enbart på förmedlingen av deras privatlån (som även kan användas för inköp av bil). Lite längre fram kommer vi att skriva separata artiklar om de bolån och företagslån de förmedlar.

Det viktigaste med Zmartas privatlån

 • Belopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 20 år.
 • Utbetalning: Du får dina lånerbjudanden samma eller nästa dag. Efter att du signerat ditt avtal med BankID brukar det ta 3 – 5 bankdagar tills pengarna sitter på ditt bankkonto. Om du valt en långivare som är snabb kan det ske betydligt tidigare. 
 • Återbetalning:  Med Autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. 
 • Amorteringsform: De flesta privatlån betalas tillbaka med annuitet. 
 • Antal banker och kreditbolag: 36 samarbetspartners.  
 • Kreditupplysningsbolag: UC.
 • Lån med BankID: Ja.

Grundkrav

 • Inkomstkrav: Minst 100 000 kr/år.   
 • Anställningsform: Inget specifikt krav. Zmarta uppger att även studenter, projektanställda, provanställda, vikarier, pensionärer, förtidspensionärer och folk som lever på A-kassa kan ansöka. 
 • Åldersgräns: 18 år.  
 • Kredithistorik: Du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar hos Zmarta.    
 • Övrigt: Kronofogdeskulder accepteras inte. 

Lånekostnad

 • Uppläggningsavgift: Beror på vilket lån du tar. Ofta är den 495 kr.  
 • Administrativa avgifter & aviavgifter: 0 kr vid autogiro, 19 – 49 kr vid faktura.
 • Ränta: Årsränta 2,99 – 29,90%.  

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 180 000 kr med en löptid på 10 år (120 inbetalningar) och en rörlig ränta på 5,95% har en effektiv ränta på 6,11% inklusive uppläggningsavgift 495 kr, aviavgift 0 kr/mån. Månadsbetalningen blir 1 994 kr och den totala inbetalningen 239 262 kr, varav 39 262 kr är kreditens kostnad. 

Kontakt & företagsinformation

 • Öppettider: Måndag – torsdag 08:00-20:00, fredag 08:00-17:00, helger 10:00-14:00.  
 • Mailadress: info@Zmarta.se
 • Telefonnummer: 0771 47 48 49
 • Adress: Polisgatan 4, 262 21 Ängelholm.
 • Org. Nr: 556647-0737
 • Bolag: Zmarta AB som ingår i Zmarta Group.  

Lite om Zmarta

Zmarta lanserades i Sverige, Norge och Finland 2015 men har rötter som sträcker sig betydligt längre tillbaka i tiden. År 1999 grundades Bolåneservice som fyra år senare bytte namn till Freedom Finance efter ett ägarbyte. På 2000-talet etablerade sig företaget även i Norge och Finland för att sedan köpas upp av H.I.G Capital år 2013. Och 2015 lanserade Freedom Finance varumärket Zmarta. 

Idag har Zmarta över 30 samarbetspartners i Sverige och är en låneförmedlare att räkna med. Utöver förmedling av privatlån förmedlar de även bolån, företagslån och försäkringar. Det är något vi kommer att titta närmare på i kommande artiklar. 

Så får du ditt privatlån via Zmarta

 1. Fyll i ansökan med alla nödvändiga uppgifter, t ex personnummer, mobilnummer, e-postadress, inkomstkälla och information om antal barn under 18 år. 
 2. Legitimera dig med BankID och skicka iväg ansökan. Du får sedan flera lånerbjudanden inom 24 timmar (om det inte är helg). 
 3. Välj ut ett erbjudande om du vill och signera låneavtalet. 
 4. Lånet hamnar på ditt bankkonto inom 1 – 5 bankdagar beroende på långivare. 

Och lite om Zmartas samarbetspartners

Zmarta hävdar att de samarbetar med över 30 kreditgivare i sin marknadsföring. Förnärvarande är det dock en underdrift eftersom de i skrivande stund (mars 2021) har ett samarbete med 36 banker och kreditbolag.  Och det är ingen dålig bredd de har när det gäller kreditgivare. Här hittar du flera storbanker som erbjuder riktigt förmånliga privatlån med låga räntor, samtidigt som flera av kreditgivarna accepterar sämre kreditvärdighet. Det är därför som även ansökanden med betalningsanmärkningar accepteras.

Dessa kreditgivare samarbetar Zmarta med:

SEB, Ikano Bank, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, ICA Banken, Wasa kredit, Forex Bank, Resurs Bank, Remember, Lendify, Marginalen bank, Svea ekonomi, Collector bank, Nordax Bank, Big Bank, Avida Finance, Komplett Bank, Credento, Moneygo, Sevenday, Swedbank, Mymoney, Northmill Bank, OPR privatlån, Instabank, Coop Medmera Bank, Euroloan, Brabank, Cashbuddy, Thorn Privatfinans, Brocc, Friia, Nystart Finans, Lån &  Sparbank, Ferratum och Moank.

Det här gillar vi med Zmarta

 • Zmarta samarbetar med ett mycket stort antal banker och kreditgivare. Det är få andra låneförmedlare som har hela 36 samarbetspartners. Utbudet av kreditgivare är dessutom både brett och djupt. 
 • Det är ganska lätt att få lån via Zmarta. Flera kreditgivare accepterar anmärkningar och har inget specifikt inkomstkrav. Utöver det kan även ansökanden som lever på a-kassa, sjukpenning, pension och korttidsanställningar ansöka. Om det är bra eller dåligt beror dock på hur ansvarsfull kreditgivaren är. Vi på Smartekonomi.se utgår från att alla Zmartas samarbetspartners tar sitt ansvar och bara lånar ut pengar till folk som har en tillräcklig god betalningsförmåga. 
 • Det är lätt att hitta ett riktigt billigt privatlån via Zmarta eftersom de samarbetar med flera storbanker och nischbanker som erbjuder riktigt låga frånräntor. 
 • Om du väljer att låna pengar via Zmarta tas bara en UC på dig trots att din ansökan skickas vidare till flera kreditgivare. 

Det här tycker vi är mindre bra

 • Maxräntan är hög, den är 29,90%. Det är förvisso inte så konstigt med tanke på att de samarbetar med kreditbolag som accepterar ansökningar från folk med lite sämre kreditvärdighet. Du som har en god kreditvärdighet drabbas dock inte av en så hög ränta. 
 • Frågan är om det är bra att folk som inte har en stabil inkomst får ansöka. Om en ansökande t ex bara har ett vikariat är risken stor att han eller hon inte kan betala tillbaka på sitt lån om timmarna minskar. 

Rekommendationer

Smartekonomi.se anser att Zmarta är en av marknadens bästa låneförmedlare. Vi säger det inte bara för att vi samarbetar med dem, för vi samarbetar med fler låneförmedlare än Zmarta. 

Orsaken till att vi gillar Zmarta så pass mycket är att de har ett mycket stort antal samarbetspartners. Fast det kanske inte handlar så mycket om själva antalet, det är snarare bredden som imponerar. De har lyckats dra till sig ett stort antal storbanker och nischbanker som erbjuder riktigt låga räntor. Samtidigt samarbetar de med kreditbolag som nischar sig på folk som inte klarar av att få ett lån hos banken. Vi tycker inte att det är fel, bara dessa kreditbolag tar sitt ansvar och försäkrar sig om att låntagarens betalningsförmåga är tillräckligt bra. 

Vi kan således varmt rekommendera Zmarta om du vill låna pengar via en låneförmedlare. 

Publicerad 2021-06-17

Läs också

Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån på 5 000 – 40 000 med en löptid på 1 – 5 år …